Cursus bierbrouwen

Altijd al een biertje willen brouwen? Volg een cursus bierbrouwen bij Three Brewing Brothers. Plannen om thuis bier te gaan brouwen? Zin in een gezellige dag en gezamenlijke activiteit? Dan is de dag cursus bierbrouwen écht iets voor jou en je vrienden!

Tijdens de cursus bierbrouwen ga jij als een professionele brouwer te werk. Tijdens de brouwdag wordt er gezamenlijk één batch bier gebrouwen. De brouwcursus start met het wegen van de mouten en het schroten. Daarna storten we de mout in de ketel en starten we het maischen waardoor suiker uit de mout wordt onttrokken. In tegenstelling tot andere workshops of (thuis)brouwpakketten werken we niet met één kant-en-klaar-pakket maar gaan we op ambachtelijke wijze een vol mout brouwsel maken. Wil jij weten hoe een dag cursus bierbrouwen in zijn werk gaat? Bekijk onze video hier!

Kies je bierstijl

Laat ons weten wat voor type bier of bierstijl je wilt brouwen. Vul uiterlijk twee weken voor aanvang van de brouwdag het ‘bierstijl’ formulier in en wij zorgen dat jullie je favoriete biertje kunnen brouwen! Tijdens de workshop kunnen we het recept aanpassen naar jouw wensen.

Praktische informatie cursus bierbrouwen

De workshop bier brouwen vind plaats in de hobby brouwerij van Three Brewing Brothers gevestigd in Zaandam. De workshop start om 10:00 en is afgelopen rond 16:00 uur. Na zes tot acht weken kan je de biertjes zelf bij ons ophalen of worden ze naar je verstuurd. De verzendkosten zijn voor eigen rekening.

 • Kennismaking en introductie met koffie en thee.
 • Informatieve lezing & hand-out over bierbrouwen (+/- 30 minuten).
 • Leer het samenstellen van uw eigen bier brouw recept.
 • Kies de bierstijl die jij wilt brouwen.
 • Maak kennis met het brouwproces en ontdek de ingrediënten van bier.
 • Korte lunchpauze (inclusief)
 • Proeverij van eerder gebrouwen bieren.
 • Ontvang enkele flessen van jullie zelf gebrouwen bier! (De verzendkosten zijn voor eigen rekening)

Meer informatie?

Heb je een specifieke vraag? Wil je met meer dan vier personen deelnemen of een kleine groep? Bekijk dan onze arrangementen of neem dan contact met ons op om je wensen te bespreken. Contact opnemen kan via het contactformulier, stuur een e-mail naar 3brewingbrothers@gmail.com of een WhatsApp naar 06-52291588. Wij ontmoeten je graag in onze (hobby)brouwerij!

 • Three Brewing Brothers Craftbeer Glas

   12,95 inc. btw