HOE START IK THUIS MET BIER BROUWEN?

Dit is een vraag die wij vaak krijgen! Hoe start je thuis met bierbrouwen? Wat heb je er voor nodig? Wij zijn jaren geleden begonnen met een kant en klaar brouwpakketje. Het enige wat je nodig hebt is een vergistingsvat en een moutpakket. Allereerst is een thuis brouwpakket of starterspakket een betaalbare en leuke manier om zelf te starten met bier maken. Ten tweede is het is belangrijk om niet meteen dure spullen te kopen maar eerst uit te zoek of je bierbrouwen leuk genoeg vind om er mee door te gaan. Er zijn verschillende manieren om te beginnen met het zelf brouwen van bier. Maar om een goed biertje te kunnen brouwen is het belangrijk dat je weet welke stappen belangrijk zijn tijdens het brouwproces. De voorkom dat je verzand in zaken die (nog) niet belangrijk zijn. Tot slot adviseren wij je om veel te lezen over de ingrediënten, bierstijlen en over het vergistingsproces van bier. Neem dus zeker een kijkje in onze brouwblog!

HOE WERKT HET?

Eerst kies je de bierstijl die je wilt gaan brouwen, daarna kies je het batchvolume en tot slot kan je optioneel kiezen voor extra toevoegingen. Zo geef jij je brouw of ingrediëntenpakket nét even een persoonlijke touch! Na je bestelling ontvang je het brouwpakket thuis met een duidelijke brouw instructie.

 

KIES BIERSTIJL


KIES BATCHVOLUME


KIES INGREDIËNTEN


BESTEL JE BROUWPAKKET

STAP 1: BESTEL EEN BIERBROUW INGREDIËNTENPAKKET.

Start met bierbrouwen met één van onze pakketten naar keuze. Heb je nog niet eerder bier gebrouwen, bestel dan een starterspakket bierbrouwen. Je ontvangt thuis een vergistingsemmer met alle ingrediënten die je nodig hebt om zelf een kleine batch bier te brouwen.

Heb jij al brouw ervaring en ben je al in het bezit van een ketel en vergistingsvat? Bestel dan één van onze unieke ingrediëntenpakketten en start direct met brouwen! Alle ingrediënten worden afgemeten geleverd met een duidelijk recept en handleiding. Het is aan jou om er een goed bier van te maken!

Starten met bier brouwen
Ingrediëntenpakket bierbrouwen

STAP 2: KIES JE FAVORIETE INGREDIËNTEN!

Heb jij al een 5L starterspakket in huis of heb je al enige brouwervaring en ben je voorzien van de benodigde brouwspullen? Bestel dan één van onze ingrediëntenpakketten en start direct thuis met bierbrouwen! Met ons brouwpakket ga je aan de slag met een écht vol mout brouwsel. De ingrediëntenpakketten wordt vers klaargemaakt na de bestelling en vacuüm verpakt. Zo garanderen wij dat jij alleen de beste ingrediënten van ons ontvangt!

Alle bieren en recepten zijn eerst door ons gebrouwen en getest. De beste recepten willen wij graag met jullie delen zodat jullie ze thuis ook kunnen brouwen en proeven. Inmiddels hebben we een klein assortiment in onze shop waar iedere brouwer een bierpakket naar zijn voorkeur kan bestellen!

Elk ingrediëntenpakket bevat de volgende ingrediënten: geschroot mout, hop en gist. De inhoud wordt aangepast naar het gekozen batchvolume.

STAP 3: START THUIS MET BIERBROUWEN

Zodra jij je bestelling hebt ontvangen kun je eindelijk aan de gang met bierbrouwen! Elk pakket wordt geleverd met een duidelijk brouwinstructie over het gebruik van de ingrediënten en het stappenplan van het brouwproces. Bij sommige brouwpakketten moet er soms extra suiker toegevoegd worden tijdens het koken of op het moment van bottelen. Lees dus voordat je begint aan je brouwdag goed het recept door, check de ingrediënten en dan ben je klaar om van start te gaan! Bekijk vooraf alvast onze uitleg over bierbrouwen op de brouwpagina of lees meer over bierbrouwen in onze brouwblog.

Heb jij vragen over het brouwpakket, de ingrediënten of het brouwproces? Sluit je aan bij onze facebook groep en stel je vragen! Een mailtje sturen of berichtje mag natuurlijk ook altijd!

Het brouwproces
Vergisten bier

STAP 4: VERGIST JE EIGEN BIER!

Na de brouwdag is het tijd om de gist te ‘pitchen’. Het is belangrijk dat de gist toegevoegd wordt bij een specifieke temperatuur. Dit zorgt er voor dat eventuele smaakafwijkingen voorkomen kunnen worden. In het brouwpakket vind je de instructies voor het gebruik van jouw type gist. Het vergisten komt na 24-48 uur op gang, dit kun je zien aan de bubbeltjes die uit het waterslot komen.

Tot slot, het belangrijkste ingrediënt bij bierbrouwen is geduld hebben! Het vergisten kost namelijk wel vier tot zes weken, daarna is het tijd om te bottelen. Uiteraard vertellen wij je in onze handleiding duidelijk hoe je bij het bottelen van je bier te werk moet gaan. Daarna moet alleen nog de hergisting op fles plaats vinden, nog twee weken en dan kun je ein-de-lijk je zelf gebrouwen biertje proeven!

STAP 5: ORGANISEER EEN THUIS BIERPROEVERIJ MET JE VRIENDEN!

Na acht weken geduld is het moment eindelijk daar! Het bier is klaar om gedronken te worden. Het eerste flesje proeven van een nieuw brouwsel blijft altijd spannend! Spuit hij niet uit de fles? Zit er voldoende koolzuur op? Heeft mijn bier wel een goede schuimkraag? Zitten er vreemde geuren of smaakjes aan? Het proeven van je zelf gebrouwen biertje is altijd een leuke beleving. Dus nodig je vrienden uit voor een bierproeverij bij jouw thuis! Met ons bierproeverij scoreformulier kunnen jullie samen je brouwsel beoordelen.

Wanneer je brouwsel tegen valt is er misschien iets in het brouw,- of vergistingsproces niet helemaal goed gegaan. Maar, spoel het bier niet direct weg! Probeer nóg meer geduld op te brengen en zet het weg bij kamer of keldertemperatuur. Veel bieren worden namelijk beter naar mate ze langer rijpen in de fles. Onze tip? Proef hem nog eens over één of twee maanden en misschien is je bier veel lekkerder geworden!

Ook wij zijn natuurlijk erg nieuwsgierig naar het eindresultaat van je brouwpakket. Laat ons weten hoe jouw biertje smaakt en eruit ziet door jouw foto’s te delen via social media en vergeet ons dus niet te ‘taggen’!

Bierproeverij brouwpakket