Blog

Bierbrood bakken met bierbostel

BAK ZELF EEN BIERBROOD VAN VERSE BIERBOSTEL Zelf een bierbrood bakken met verse bierbostel? Lees dan verder! Heb jij je favoriete biertje gevonden? Bak er zelf een bierbrood mee! Erg makkelijk om te maken en heerlijk bij een speciaal biertje, stoofpotje of een borrelplank met hapjes. WAT IS BIERBOSTEL? Bierbostel is de naam van het overgebleven (gerste)mout na een dag bierbouwen. Tijdens het brouwproces wordt mout gebruikt om er suikers uit te onttrekken. Nadat de suikers uit de mout zijn gehaald is de mout niet meer nodig tijdens het bierbrouwproces. Het overgebleven gerst kan je gebruiken om andere producten mee te maken! Bierbrood of bierbostelbrood is één van de meest bekende, daarnaast kan je er koekjes van bakken, granola mee maken, pizzabodems of het gebruiken als [...]

Door |2022-08-16T21:39:17+02:0014 april 2022|bakken, bierbrood, bostel|0 Reacties

Stichting Nederlandse Biercultuur

Stichting Nederlandse Biercultuur Vanaf vandaag is Three Brewing Brothers aangemeld bij de Stichting Nederlandse Biercultuur.nl! De website is een verzamelplatform waarin alle brouwerijen in Nederland te vinden zijn! Wij voelen ons dan ook vereerd om vermeld te worden tussen de grote bierbrouwerijen van Nederland. Op deze pagina vind je veel informatie over bier, het bier brouwen en over de historie van onze Nederlandse biercultuur.  Daarnaast kun je onze vermelding nu ook vinden op een overzichtelijke kaart met alle bier brouwerijen in Nederland gesorteerd op regio. Je vind ons onder de filter 'workshop brouwerijen', in de regio Zaandam, Noord-Holland of bekijk ons profiel door te klikken op deze link! GESCHIEDENIS THREE BREWING BROTHERS Three Brewing Brothers is een kleine bierbrouwerij die werd opgericht door drie broers [...]

Door |2022-08-16T21:41:28+02:0023 maart 2022|Geen categorie|0 Reacties

Brouw zelf dé perfecte Saison

ZELF EEN SAISON BIER BROUWEN! HISTORIE VAN DE SAISON De Saison is van origine een bier dat werd gebrouwen in het Franstalige België ook wel Wallonië genoemd en het Noordelijke deel van Frankrijk in de regio's Calais du Nord en d'Alsace (Elzas). De naam Saison, is afgeleid van het woord Seizoen. Vroeger was het namelijk zo dat de Saison bieren voornamelijk werden gebrouwen op het platte land en door de boeren zelf. Andere benamingen voor dit type bier zijn ook wel Farmhouse Ale of Bière du Garde. In de zomer werkten zij op het land en zodra het zomerseizoen afgelopen was gingen de ketels aan om een flinke voorraad bier te brouwen. Bier brouwen was voor de boeren een belangrijke activiteit. In het nazomer seizoen en tijdens [...]

Door |2022-08-16T21:44:25+02:0027 december 2021|Brouwblog, Homebrew, Thuisbrouwen|0 Reacties

Titel

Ga naar de bovenkant