Altijd al een eigen biertje brouwen? Heb jij plannen om thuis zelf bier te gaan brouwen? Zin in in een gezellige dag bier brouwen of een leuke gezamenlijke activiteit? Dan is de workshop zelf bier brouwen écht iets voor jou! Bij Three Brewing Brothers ben jij aan het juiste adres! Volg een workshop zelf bier brouwen en laat je verrassen!

VOOR WIE IS DE WORKSHOP BIERBROUWEN GESCHIKT?

Brouw samen met je vrienden, collega’s of teamgenoten je eigen bier! Onze workshops bier brouwen zijn geschikt voor iedereen die interesse heeft in speciaal bieren of het brouwproces van bierbrouwen. Tijdens de workshop gaat het erom dat iedereen een leuke, leerzame en interactieve dag beleeft. Kortom, dit is de ideale workshop om meer te weten te komen over het zelf (thuis)brouwen van je eigen bier.

KIES JE FAVORIETE BIERSTIJL!

Voorafgaand aan de workshop laat jij ons weten welk bier jij wilt brouwen. Tijdens de workshop passen we het recept naar jouw wensen aan. De keuze is helemaal aan jou. Wil jij een fris witbier brouwen dan kan dat! Brouw je liever een hoppige of bittere IPA, ook geen probleem! Moutige Porters of donkere Stouts, maar ook een Belgische blond of kruidige Saison behoren zeker tot de mogelijkheden! Kies hier je bierstijl en laat ons weten welk bier je tijdens de workshop wilt brouwen! Tijdens deze workshop ga je alles zelf doen wat een professionele bierbrouwer ook doet! Ten eerste start je met het schroten van de mout want dit is de eerste stap van het bier brouwproces. Daarna start het maischen in de maischketel waardoor er suikers uit de mout wordt onttrokken. Tegelijkertijd doorlopen we de stappen van het brouwproces door het zelf te doen. In tegenstelling tot andere workshops of (thuis)brouwpakketten werken we dus niet met kant-en-klaar pakketten maar gaan we op ambachtelijke wijze een vol mout brouwsel maken. Aan het eind van de dag kan jij zelf thuis een biertje brouwen!

workshop bier brouwen
Workshop bierbrouwen

MAAK KENNIS MET DE INGREDIËNTEN VAN BIER!

Tijdens de workshop krijg je de kans om verschillende zelf gebrouwen bieren te proeven. Je proeft niet alleen de biertjes maar ook zeker de losse ingrediënten die gebruikt zijn. Door het proeven van de mout krijg je een indruk van de smaken in het uiteindelijke bier. Ook het ruiken van de hoppen is een belangrijke toevoeging. De meeste aromatische of fruitige bieren krijgen de frisse en fruitige aroma’s van diverse hopvariëteiten. Dus grijp deze kans om zoveel mogelijk soorten te ruiken en de verschillen te ervaren! Daarna sluiten we een succesvolle brouw dag natuurlijk af met een gezellige bierproeverij!

workshop zelf bier brouwen
workshop zelf bier brouwen

PRAKTISCHE INFORMATIE

De bier brouw workshops vinden plaats in de hobbybrouwerij van Three Brewing Brothers in Zaandam. De brouw dag start om 10:00 en duurt tot 16:00 uur. Een workshop zelf bier brouwen is geschikt voor twee tot acht deelnemers maar in overleg kan er van dit aantal en de datum worden afgeweken. Tijdens workshop wordt er gezamenlijk één batch bier gebrouwen. De kosten voor een bier brouw workshop zijn €89,95 euro per persoon. Na het boeken van de workshop kies je de bierstijl die jij wilt brouwen door ons bierstijl formulier hier in te vullen. Ten slotte ontvang jij twee weken voor aanvang van de brouw dag meer informatie over de workshop! Wil jij weten wat andere brouwers van onze workshop vonden? Dat lees je in onze reviews of bekijk de foto-impressie!

MEER INFORMATIE?

Wil jij meer informatie over onze workshop bier brouwen?
Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar 3brewingbrothers@gmail.com.

  • Workshop Bier Brouwen

     89,95 inc. btw
  • Three Brewing Brothers Craftbeer Glas

     12,95 inc. btw
  • Verdiepingscursus bierbrouwen

     67,95 inc. btw